Известие

Collapse
No announcement yet.

Дисплей скоростомер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дисплей скоростомер

Здравейте,
    Имам проблем с дисплейчето при скоростомера.
    Това, което показва температурата и изминатото разстояние.
    Разтекли са му се пикселите и е размазано.

Как се лекува този проблем?
    Да си поръчам цял скоростомер от мегапартса ли?
    Сменя ли се лесно?
    Ще остане ли моето показание на километрите - 140 000 или ако взема някое дизелово табло ще сочи примерно 450 000 ?
    156 2.0TS

Би трябвало от компютъра да взима показанията на изминатите километри. Така че би трябвало да си останат твойте километри

П.С. Ако си с 156 (което мисля се подразбира, защото питаш дали да смениш скоростомера) се сменя много лесно, направо вземай 2-ра употреба, може да прегледаш и крушките за изгорели.
    Last edited by mell0; d.m.y г., 08:51.
    Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

Първоначално публикувано от mell0 Покажи съобщение
      Би трябвало от компютъра да взима показанията на изминатите километри. Така че би трябвало да си останат твойте километри

П.С. Ако си с 156 (което мисля се подразбира, защото питаш дали да смениш скоростомера) се сменя много лесно, направо вземай 2-ра употреба, може да прегледаш и крушките за изгорели.
      Ще показва километрите които са си на километража.Сменял съм си уредите на 156-цата.Но пък ще си ги напасне после
      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Не ги взима от ЕКУ-то

Comment

...
          Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 11:23.

Comment

Че нали няма компютри и всичко се върти с бормашина като едно време. Не се заблуждавайте, сега може да се бръкне и в ЕКУ-то да се сменят показанията и няма да разбереш никога, а относно това че не ги взима от там е възможно да сте прави, поне при мен след тест на друг километраж от черните, защото моя е бял след като врътнах контакта да светне километрите си ми бяха същите, но пак може да греша и се извинявам за което.
            Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

...
              Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 11:23.

Comment

Че нали няма компютри и всичко се върти с бормашина като едно време. Не се заблуждавайте, сега може да се бръкне и в ЕКУ-то да се сменят показанията и няма да разбереш никога, а относно това че не ги взима от там е възможно да сте прави, поне при мен след тест на друг километраж от черните, защото моя е бял след като врътнах контакта да светне километрите си ми бяха същите, но пак може да греша и се извинявам за което.
                Не пиши глупости за въртене с бормашина, че някой ще ти повярва

Километражът не взима данните от ЕКУ-то

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                  Не пиши глупости за въртене с бормашина, че някой ще ти повярва

Километражът не взима данните от ЕКУ-то
                  Както и преди съм казвал ,не е срамно да не знаеш. Навремето когато километражите бяха свързани със жило към дифа ,се ползваха БОРМАШИНИ и др. уреди за връщане на км.После се изучиха и взеха да разглобяват цифрите и да си ги подреждат както им е кеф.
                  Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от alfista 96 Покажи съобщение
                    Както и преди съм казвал ,не е срамно да не знаеш. Навремето когато километражите бяха свързани със жило към дифа ,се ползваха БОРМАШИНИ и др. уреди за връщане на км.После се изучиха и взеха да разглобяват цифрите и да си ги подреждат както им е кеф.
                    Оооо, на тия с жилата - да, след това бяха цифрите, сега са еепромите. И аз съм го правил
                    Това Не пиши глупости за въртене с бормашина се отнася за сега
                    Ма и ти си един ...

Comment

156 2.0тс е, преди фейса.
                      Мислех че го изписва в профила, ама май съм се объркал.
                      156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                        156 2.0тс е, преди фейса.
                        Мислех че го изписва в профила, ама май съм се объркал.
                        То вече няма значение. Отдавна е ясно, че е 156. Просто си търси такъв от бензинка

Comment

И последно моите километри ли ще останат или на "донора"
                          156 2.0TS

Comment

На донора, естествено. Ако са по-малко от твоите ще можеш да си ги оправиш с МЕС, но не и на 156

Comment

Наистина не ги взима от ЕКУ-то (досега не бях сигурен дали и на Алфа е така, но явно да). Сменяли сме табло с едни аверчета на Пасат B5 и след интервенцията останахме втрещени от "новия" пробег, който надхвърляше 350 000 км.

Точен и конкретен отговор - ако си смениш таблото ще ти изписва пробега на колата, от която си го взел. А ако искаш да го напаснеш с твоя - нека по-запознатите да се изкажат тук. Аз не знам как става и дори дали е възможно.
                              Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
                              GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Working...
                              X